Látnivalók

Afrika Múzeum

Afrikai MúzeumAz Afrikai Múzeum alapítója, Dr.h.c.Dr. Nagy Endre 1913. november 12-én született Ószőnyben. Iskoláit Keszthelyen végezte, majd Pécsett jogból ledoktorált, Németországban pedig vadászmesteri diplomát szerzett.

Badacsony

Badacsony kikötőA Balatonba benyúló, 438 méter magas csonka kúp, amely minden oldalról ugyanazt az alakot mutatja. A hatalmas tanúhegy és környéke sok napra elegendő látnivalót kínál. A hegy keleti lábánál települt Badacsonytomaj és a nyugati oldalán kiépült Badacsonylábdihegy és Badacsonytördemic községek határához tartozik.

Csodabogyós-barlang

csodabogyos-barlang-001.jpgBalatonederics közelében, a Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország tizedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja.

Festetics - kastély

Festetics KastélymúzeumA több mint negyedévezredes Festetics-kastély építését 1745-ben Festetics Kristóf kezdte. Az akkor 34 termes épületet a XVIII. és XIX. században háromszor átépítették, bővítették, így ma 101 helyiséggel büszkélkedhet és ezzel Magyarország három legnagyobb, barokk kastélyainak egyike lett.

Imperial Golf Club

Gyakorló pálya Imperial Balaton
Szépkilátó, golfpálya, Balaton Imperial Golfclub Balaton Gyakorlópálya Golfclub Imperial Balaton Masterplan Imperial Balaton Golfpálya Driving Range Golf, Balaton Balatongyörök látkép Golfclub Imperial Balaton

Nemesvitai Botanikus Kert

Fentikép

A Nemesvitai Kísérleti Erdő és Botanikus Kert telepítése 1990-ben kezdődött, magángyűjteményre alapozva. A kísérleti erdőrész 1997-ben lett hozzácsatolva. Céljuk egy tájbaillő, annak adottságait és természeti viszonyait szem előtt tartó gyűjtemény létrehozása, a telepített fekete fenyves fokozatos átalakítása az eredeti, őshonos társulásokra. Szorosan kapcsolódik ezekhez a tevékenységekhez az országos hatókörű Silvavitae Természetvédelmi Egyesület is.
A Silvavitae kettős jelentésű latin szó. Vitai erdőt, vagy az "élet erdejét" is jelentheti.

http://www.silvavitae.hu/

Sümegi vár

Sümegi Várstrong>6934 lakosú város a Keszthelyi-hegységtől északra. Sümeg és környéke korai időktől fogva lakott terület volt. Bronzkori sírok, kőbalták és egyéb eszközök, temetkezési urnák, valamint egy késő bronzkori település nyomai tanúskodnak minderről. A XIX. sz. végén egy katonai táborhelyet, római lakóházakat és egy háromhajós templom maradványait tárták fel.

Szigligeti vár

Szigligeti Vár legfőbb jellegzetessége a falu fölé emelkedő várhegy és a vár. Az elmúlt évtizedben komoly előrelépések történtek állagmegóvása és bemutathatósága érdekében.
A vár alatt, a hegyoldalba kapaszkodva épültek Szigliget első lakóépületei. Az Ófalu szintvonallal párhuzamos utcái kis méretű, szabálytalan alakú telkei ma is több évszázados beépítés nyomait őrzik. Az Ady, Kisfaludy, Petőfi, Széchenyi, Kossuth utcák mellett a később épült Dózsa György és Rákóczi utcákban is találhatók XVIII. sz. végén, XIX. sz. elején épült műemléki védettség alatt álló épületek. Itt található még a Lengyel-kúria, az Eszterházy kastély (jelenleg Alkotóház) és védett parkja.

Tapolcai tavas-barlang

Tapolcai tavasbarlangstrong>Az ország egyetlen barlangja, amelyet csónakkal járhatnak be a látogatók. 1903-ben kútásás közben fedezeték fel a barlangot, amelynek a 13,7 millió éves kőzetébe a feltörő melegvíz alakított ki járatokat. A barlang száraz ágában kisebb szoba nagyságú teremek láthatók.

Minden jog fenntartva © Panoráma Apartman